company

Advocaten

  • Verstrepen Migratierecht - Hans zw-w 3
  • vandenberg
  • matthijs
  • team-4
  • team-5

Advocaat

mr. J.M.M. (Hans) Verstrepen

linkdn
Verstrepen Migratierecht - Hans zw-w 3

Praktijkgebieden

  • Vreemdelingen- en Vluchtelingenrecht

  • Migratierecht

mr. J.M.M. (Hans) Verstrepen

Ik ben sinds 1989 advocaat en vele jaren bekend op het specialistisch gebied van migratierecht. Daarbij adviseer ik particulieren, ondernemingen en (semi-) overheden vooral over de regels voor verblijf in Nederland. Ook vóór 1989 ben ik al jaren betrokken bij het migratierecht.

Ik ben lid van de specialistenverenigingen op het gebied van het immigratierecht: SVMA en VAJN + aangesloten bij de werkgroepen rechtshulp aan vreemdelingen van de stichting Migratierecht Nederland en van VluchtelingenWerk Nederland.

De cliënt staat centraal en zijn/haar situatie wordt volledig beoordeeld.  Een onderneming zal in mijn praktijk te maken krijgen met een  strategische keuze, voor particuliere cliënten is de zorg voor het hele proces aan de orde. Een  eenvoudige aanvraag voor een verblijfsvergunning bestaat eigenlijk niet meer, die kan veel stress geven. Het begeleiden bij een aanvraag en indien nodig het procederen bij een negatief besluit is dagelijks werk. Ook kan de cliënt tijdig attent worden gemaakt op eventuele valkuilen.
Als het nodig is, wordt er bij de IND,  rechtbank, de Raad van State en eventueel bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg geprocedeerd.  Daarbij kan het gaan om de afwijzing van een verblijfsvergunning of een intrekking daarvan.  Deze procedures kunnen  voor mensen met onvoldoende inkomen gevoerd worden op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Er wordt dan  bij de Raad voor de Rechtsbijstand een zogenaamde toevoeging aangevraagd.

© 2019 Langstraat Advocaten

Ontwerp & realisatie Shadow IS